Hjälp

Webbokningssystemet

Webbokningssystemet är till för Dig som vill spela på Söndrums Tennisklubbs grusbanor. Du måste boka tid och erlägga betalning före spel. Du kan söka och boka tider direkt via webben. Webbokningssystemet ersätter det gamla systemet. För att kunna boka tid via webben måste du ha ett spelkonto. Det går bra att skaffa spelkonto även om du inte är medlem i Söndrums tennisklubb. Observera att det inte finns någon dator på anläggningen där bokningar kan göras.


Att skaffa ett spelkonto

Med ett spelkonto kan du själv boka och betala dina tider via www.sondrumstk.se. Du skapar ett spelkonto genom att klicka på "ny användare" i inloggningsrutan. Du anger din e-postadress, som används bl a för bekräftelse av bokning/avbokning av tider. Om du anger att du är medlem i Söndrums Tennisklubb vid registreringen så ska klubben först verifiera det, vilket kan ta någon dag. När ditt medlemsskap verifierats, meddelas du via e-post och spelar därefter till medlemspris. Tills dess spelar du till ordinarie pris. Spelkontot laddas med pengar. När du sedan bokar tennistider dras pengar från ditt spelkonto. Det är inte möjligt att boka tennistid om det saknas pengar på spelkontot.


Bokning av tennistid med spelkonto

För att boka tennistid måste du först logga in, detta gör du genom att ange användarnamn och lösenord. Klicka sedan på 'Schema' för att se spelschemat och bokningsbara tider. För att boka tid klicka på en bokningsbar tid (grön tid) och bekräfta sedan i nästa steg. Vill du se vad aktuell tid kostar håller du muspekaren över den lediga tiden. Genom att klicka i kalendern kan du byta dag samt månad.


Bokning av tennistid utan spelkonto

Vi önskar självklart att så många som möjligt skaffar ett spelkonto där du själv bokar och betalar tennistider. Skulle det av något skäl inte gå kan du dock boka tennistid genom att ringa: - Söndrumshallen tel 035-376 01 Vi hjälper dig då att boka tid via webben och du betalar banan via bankgiro.


Avbokning av tennistid

Du kan avboka och få tillbaka dina pengar fram till 2 timmar före spel. För att avboka tennistid loggar du först in och gå till "Dina bokningar". Under rubriken "Dina kommande bokningar" väljer du den tid som ska avbokas. Klicka på "Avboka" och bekräfta sedan anvokningen genom att klicka på kanppen "Avboka". Du kan även avboka en tid i spelschemat genom att klicka på din bokade tiden. (Gul).


Regn

Om det regnar så att du inte kan spela den tid du har bokat så har du rätt att få pengarna tillbaka. Att regn förhindrat spel på banan kan anmälas 1 timme före och 24 timmar efter din bokade tid. Du loggar in och går till "Dina bokningar". Klicka på "Historiska bokningar" och därefter på "Regn" på den tid som inte kunnat utnyttjas. Den avgift som erlagts betalas automatiskt tillbaka till ditt spelkonto och tiden markeras på schemat med "regn".


Fylla på Spelkonto

Klicka på 'Ditt Spelkonto' och sedan på knappen 'Fyll på Spelkonto'. Följ därefter instruktionerna. Du kan sedan se ditt nya saldo under ditt spelkonto.


Historik för Spelkonto

Klicka på 'Ditt Spelkonto', där kan du se historik så som bokade tider, spelade tider och påfyllning av pengar.


Ändra dina uppgifter samt lösenord

Under 'Dina uppgifter' kan du ändra dina uppgifter samt ändra lösenord. Det är dock inte möjligt att byta Spelnyckel, för att göra det vänligen kontakta administratören.


Tips - Boka tennistid med mobilen!

Vet du att det är möjligt att boka tennistid med hjälp av mobilen? Med hjälp av telefonens webbläsare är det fullt möjligt att logga in och utföra samma saker som går att göra på webben. Bäst blir det om man använder mobilläsaren Opera Mini.